top of page

Lien Kooijman groeide op in Wommelgem bij Antwerpen, als dochter van Antwerps chansonnier Ed Kooyman. Ze begon zeer jong muziek te studeren aan muziekacademies, later ook aan verschillende hogescholen en conservatoria. 

1998: Lien ontmoet Bart Vanpeteghem uit Oostnieuwkerke (West-Vlaanderen) in het romantische Deerlijk tijdens het Deerlycke Folkfestival, toen voor de eerste maal ingericht. Ze werden die avond een koppel en toen begon hun verhaal, zowel muzikaal als hun 'samenleven'. 

Onder invloed van pa Bart begonnen ze als duo op te treden, eerst op familiefeestjes en trouwpartijen, later op echte podia en in culturele centra. Na een reis naar Ierland richt Lien dit jaar ook de folkgroep Kandoris op. Aanvankelijk met 1 vriendin en nog zonder Bart en Ed. Na vele jaren werd Kandoris een meerkoppige band met o.a. Bart en Ed onder de muzikanten.

2005: Kandoris begint met speciale kerstconcerten.

Kandoris brengt veel folkconcerten en verplaatst zich ook wel eens naar het buitenland. In 2007 werden zij voor het eerst gevraagd voor het Skagen Folkfestival in Denemarken. Zij zullen er na dat jaar nog 4 keer optreden. Daar ontmoeten zij interessante figuren als The Dubliners, Tom Paxton, Donovan, Arlow Guthrie die hen inspireren.

2007: 1ste duo CD Lieve Liedjes met steun en recensies van oa Elly & Rikkert en Miek & Roel. Lien & Bart toerden als duo ook een tijdje mee met 'Vreemde Vogels'. 

2011: Lien bracht een solo-cd uit en kreeg airplay op Radio 2 met de singles 'De Laatste Zomerdag' en 'Niets meer dat ik kan'. Lien richt de vzw Doremi op.

2012: Bart bracht een eerste poëzie bundel uit: 'Neem je tijd'

2013: Lien & Bart beginnen als muzikanten mee te spelen bij concerten van vader Ed Kooyman.

2014 - 2018: Lien & Bart toeren vooral met hun programma 'Den Grooten Oorlog tussen de Patatten' (gesteund door Gone West) en geven voor het eerst ook schoolvoorstellingen. Uiteraard brengen ze in deze periode ook hun andere voorstellingen.

2017: Het vervolg op Den Grooten Oorlog is een feit: 'MUUR' wordt geboren en ook dit liedjesprogramma wordt enthousiast gesteund door Gone West. 

Lien & Bart vertalen enkele nummers van hun WOI programma in het Engels. Deze worden opgemerkt op internet door verschillende internationale organisaties rond vrede en oorlog.

Lien & Bart worden uitgenodigd door de Western Front Association te Canada, Vancouver Island om daar enkele optredens te brengen rond WOI.

2018: Lien & Bart worden uitgenodigd door HMCS Alberni Museum, Courtenay, Canada om een concert te brengen rond kinderen in de oorlog voor het project 'Innocent Eyes'. Dit nadat ze het nummer Anna ontdekt hadden op internet. (Engelse versie). Met steun van de Vlaamse overheid.

2019: Lien bevalt van zoontje Remi op 9 mei en de concerten liggen bijna een heel jaar stil. Toch gebeurt er veel achter de schermen, zo wordt Doremi VZW omgedoopt tot Remi VZW en wordt 'Leanne' in het leven geroepen, een groep met Alex Jacxsens (bas) en Lee Fonteyn (gitaren).

Bart brengt het boekje 'Godverdomme' uit.

Najaar 2019: Lien & Bart brengen terug concerten oa herdenkingsconcerten, schoolvoorstellingen, Kandoris concerten en op het einde van het jaar weer kerstconcerten. Er worden nieuwe nummers opgenomen, er zijn plannen voor een nieuwe echte Lien & Bart-plaat. De VZW draait weer op volle toeren!

FOTO 2019 9 met banjo website.jpg

Muziek

foto lien en bart in Canada bewerkt.jpg

Concerten

_MG_7345.JPG

Programma's

  • Spotify - Black Circle
  • Black Instagram Icon
  • Spotify - Black Circle
  • Facebook
  • SoundCloud - Black Circle
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page